TILAA NETISTÄ

Kokoonpano on uudistunut!

Kalle Kaaja keikkailee nykyään nimellä KALLE KAAJA YHTYEINEEN

Kalle Kaaja Yhtyeineen jatkaa rautalangan, rokkenrollin ja tunnelmallisen iskelmän viitoittamalla tiellä. Uudet tuulet puhaltavat kokoonpanon suhteen, mutta Kalle Kaajan, Antti Tammilehdon ja Jyrki Telilän yhteistyöt jatkunevat tulevaisuudessa tulevissa tapahtumissa.

Vuosi 2019 toi mukanaan upeita keikkoja pitkin Suomea tanssilavatunnelmista ravintoloihin ja festareista tapahtumiin! Menneen vuoden aikana kokoonpanon jäseniksi rakentui seuraava soittojengi:

Junnu Hirsimäki: Kitara, laulu

Jukka Kinnunen: Kitara

Veli Hakala: Basso

Ville Karhu: Rummut, taustalaulu

Vuosi 2020 on otettu vastaan uusia levytettäviä biisejä maistellen ja tammikuussa julkaistiin myös uusi livevideo! Olkaa hyvät, tässä.
KATSO VIDEO
VIDEOT SIVULTA

Yhtyeen Go-Go tanssijat nähdään edelleen Kallen keikoilla, tyylikkäästi 60-luvun henkeä fiilistellen, twistaten ja sheikaten!

Kalle Kaaja palasi myös viime vuoden aikana juurimusiikin ja rockabillyn pariin tuoreella bändillä, joka kantaa nimeä
BIG TIME DADDY!
Tammikuussa 2020 BIG TIME DADDY nähtiin esiintymässä mm. uudessa ROCKIN THE ROOTS-tapahtumassa Vaasassa.


big_time_daddyKalle Kaaja ja Antti Tammilehdon yhtye herkistyvät Sua etsin jo silloinkin -singlellä

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti


Kesän keikat jatkuvat huomenna Jyväskylässä, suven päättäjäiset ensi viikolla Porissa!

Aiemmin tänä vuonna Kalle Kaaja ja Antti Tammilehdon yhtye julkaisivat yhdessä upean Unta kauniimpaa -albuminsa, josta tänään lohkaistiin viikonlopun teemabiisiksi Sua etsin jo silloinkin. Myös Spotifystä löytyvän herkän balladin on säveltänyt Juha-Matti Hirsimäki, ja sielukkaista sanoituksista vastaa Marko Haavisto.

”Sua etsin jo silloinkin oli ensimmäinen kuulemani sävellys Unta kauniimpaa -albumille. Kun kuulin kitaristimme Junnu Hirsimäen säveltämän kappaleen ensi kertaa, tiesin, että tässä kappaleessa on sitä jotakin”, Kalle Kaaja kertoo.

Kalle ja Antti ovat julkaisseet Unta kauniimpaa -albumi nyt myös vinyylinä, ja kuten koko albumi, on Sua etsin jo silloinkin koskettanut Kalle Kaajaa myös henkilökohtaisella tasolla.

”Vahva sävellys vaatii vahvan sanoituksen, ja siksi ensimmäiseksi mieleeni tuli kysyä Marko Haavistolta sanoitusta biisiin. Sua etsin jo silloinkin -biisin sanat ovatkin kuin suoraan omasta elämästäni, ja Haaviston sanoitus osuu sydämeen. Positiivinen sanoitus luo jännän kontrastin perinteiseen mollivoittoiseen slaavilaiseen sävellykseen, ja biisin fiilis on herkkä ja toiveikas”, Kaaja jatkaa.

Kalle Kaaja ja Antti Tammilehdon yhtye ovat kiertäneet läpi suvisen Suomen, ja kesän keikkaperiodin seuraava esiintyminen koittaa huomenna 18. elokuuta Jyväskylässä Ravintola Vemmelsääressä. Keikkakesä päättyy virallisesti perjantaina 24. elokuuta Porin Punaisen Kukon keikkaan.


Tilaa oma levysi


gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com


Kalle Kaajan ja Antti Tammilehdon yhtyeen albumi vie toiseen ulottuvuuteen

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti


Suomi lähtee raikkaan Unta kauniimpaa -pitkäsoiton siivin juhannuksen viettoon


Jo mittavan uran keikkalavoilla ja konserttisaleissa tehnyt Kalle Kaaja ja Topi Sorsakosken taustaltakin tuttu Antti Tammilehdon yhtye julkaisee yhteistyön upean hedelmän! Spotifystakin löytyvä
Unta kauniimpaa -pitkäsoitto on saatu ulos – tietenkin sopivasti nostattamaan juhannustunnelmaa.

Vahvaa rautalankaperinnettä ja uutta raikasta otetta yhdistelevän albumin taustalta löytyy myös joukko alan ykkösnyrkkejä: levyn on tuottanut muun muassa Hectorin taustavelhona toiminut Okko Laru. Sävellyspuolella lisävoimina loistavat Ari ”Selkä” Pulkkinen sekä Esa Eloranta, jonka kynästä on lähtöisin myös tänään albumilta nostettu
Kadonneet-single.

”Yksikään albumin biiseistä ei ole minulle sanoituksellisesti tarkoitukseton tai yhdentekevä. Sanomaltaan esimerkiksi Elorannan Kadonneet-kappale on minulle merkityksiltään monitahoinen ja siinä kiteytyy ajatus, että elämässä joskus isojen asioiden onnistuminen vaatii aikaa, painetta ja oikeita sattumia, että ne hioutuvat timanteiksi”, Kalle Kaaja kertoo.

”Musiikillisesti ja myös henkilökohtaisesti elämäni oli ajoittain ollut suojuoksua, en oikein tiennyt mistä olen tulossa ja mihin menossa henkilökohtaisessa elämässäni ja laulajana. Antti Tammilehdon mukaan tuleminen oli mulle myönteinen kulminaatiopiste myös esiintyjänä”, hän jatkaa.

Levyltä on jo aikaisemmin julkaistu Kuin kotonain - ja Sorruin-singlet, joista jälkimmäiseen tehtiin myös Kallen vaimon Sheila Kaajan vahvoja naismaalauksia sisältänyt
musiikkivideo.

”Levy on täynnä hempeitä kauniita biisejä, ja kyllä mulle tulevat näistä heti mieleen mutterilavat ja kellohameiden heilahdukset. Unohtamatta halkopinon välistä pilkistävää kossupulloa”, Antti Tammilehto lisää hymyillen.

Samalla Tammilehto toivoo levyn tuovan uutta tuulahdusta tanssilavakulttuuriin, jossa on tällä hetkellä selkeä murros käynnissä sukupolvien vaihtuessa. Kuten Kalle on luonnehtinut, ameriikanrokin ja slaavilaisen iskelmän yhdistäminen on tuntunut hyvältä.

”Kalle Kaaja Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa jatkaa mielestäni rohkeasti suomalaisen kitaraiskelmän perinnettä. Musiikkimaailman muuttuessa päätimme tehdä konstailemattoman albumin, joka nojaa vahvasti Sorsakoski-tyyppiseen perinteeseen, onhan sekä Kallella että Antilla vahvat siteet Topiin. Toinen on fani ja toinen on veli”, tuottaja Okko Laru sanoo.

Levyn myötä myös keikoille aktivoituneen kokoonpanon ikähaitari on 30 vuotta, ja Kalle näkee tämän suurena vahvuutena – tällainen musiikki yhdistää iästä riippumatta samanhenkiset ihmiset.

”Molemminpuolinen kunnioitus toisiamme kohtaan ja henkinen yhteenkuuluvuuden tunne ovat olleet yhteistyömme kulmakivi”, Kalle toteaa.

Unta kauniimpaa julkaistaan myös vinyyliversiona, joka lämmittää uusherännäisenä vinyylimiehenä Antin mieltä erityisesti.

”Rehabilitoin vanhan Technicsini joku aika sitten, ja taas vinyylit soivat. 'Antin niksipirkka' voi tässä antaa sellaisen vinkin, että jos sulla on suoravetolevysoitin, joka ei pelitä, laitahan ompelukoneöljyä sinne keskustaan, ja ei kun menoksi”, Tammilehto vinkkaa ja rohkaisee muitakin taas vinyylien pariin.


Tilaa oma levysi


gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com


Kuvataide ja rautalankaiskelmä kohtaavat Kalle Kaajan ja Antti Tammilehdon yhtyeen videolla

Sorruin-single vie kesään ja uuden ajan rautalankaromantiikkaan
 

kalle2018


Viime viikolla julkaisu Kalle Kaajan ja Antti Tammilehdon yhtyeen 
Sorruin-single on saanut nyt lisäkseen voimakkaita maalauksia sisältävän musiikkivideon, joka on nautittavissa Videot-sivulta. Videolla nähdään Kallen vaimon Sheila Kaajan maalaamia teoksia, joissa liikutaan naisen ikuista kauneutta ihailevassa tematiikassa, ja videon päätähdet ovat kaikki kuvitteellisia jumalattaria.

Valokuvaaja Jarkko Laineen valokuvaamat 16 teosta päätyivät musiikkivideoksi Sasu Louken leikkaamana. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun Sheila Kaajan teoksia nähdään julkisesti.

"Maalasin uusiin tauluihin kaikki kauniit naiset, joita olen elämässäni tavannut, jotka ovat minua auttaneet ja johdattaneet eteenpäin. Maalasin heidät siten kuinka heidät muistan lisäten heihin värejä, jotka kuvastavat heitä. En tiennyt miten tämä prosessi loppuu, hyväksyykö Kalle tauluja videolleen tai saanko tauluja koskaan esille. Koin kuitenkin, että taulut on nyt on maalattava loppuun", kertoo Sheila Kaaja ja toteaa kokemuksen olleen hyvin voimaannuttava.

Sheila on aikaisemminkin käsikirjoittanut ja ideoinut Kalle Kaajan 
Jos luotas lähdenkin -musiikkivideon, joten pariskunnan yhteistyö oli luonteva ajatus.

"Sheila kuuli kappaleen uuden vuoden päivänä keikkabussissa keikalta palatessamme, ja kotiin päästyämme hän otti saman tien luonnoslehtiön ja kynän käteensä. Sheilan kuvataideinspiraatio tammikuussa yllätti minut kuitenkin täysin. Kesken pimeimmän talvikauden hän alkoi pimeässä tallin nurkassa, pienen lampun valossa, maalata näkemänsä naishahmot ja tunnelmat erilaisille pinnoille. Autotalliin mennessä näin kuinka pahvi, paperi ja kangas täyttyivät naishahmoista ja väreistä. En voinut muuta kuin ihmetellä mitä nyt tapahtuu", myös oman ateljeen prosessin myötä Sheilalle rakentanut Kalle muistelee.

Kalle Kaaja ja Antti Tammilehdon yhtye julkaisee 20.6. Unta kauniimpaa -albuminsa, mutta jo ennen tätä heidät nähdään livenä, seuraavan kerran tämän viikon lauantaina Laihialla Hotelli-Ravintola Routeessa. Nämä myös Go-Go-tanssijoilla höystetyt keikat päivittyvät näille sivuille jolla juuri vierailet.

gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com


Kalle Kaajalta ja Antti Tammilehdon yhtyeeltä uusi sinkku Sorruin

Uuden ajan rautalankatulkitsijoiden yhteinen albumi julkaistaan juhannusviikolla.

Iskelmä- ja rautalankarokkilavoilta tuttu Kalle Kaaja on lohkaissut tänään tulevalta Unta kauniimpaa -levyltään toisen sinkun nimeltä Sorruin. Yhdessä Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa tehty kappale on nyt kuunneltavissa
Spotifyssa.

11 täysin uutta kappaletta sisältävä albumi Unta kauniimpaa julkaistaan 20.6., ja sen tuottajana on toiminut muun muassa Hectorille levyjä tuottanut Okko Laru. Kaajan uudesta tuotannosta saatiin maistiaisia jo aikaisemmin keväällä, kun pehmeä-ääninen laulaja julkaisi katoavasta onnellisuudesta kertovan sinkun Kuin kotonain. Uusi Sorruin-kappale liikkuu temaattisesti hyvin erilaisilla vesillä.

"Biisin sanat kertovat ikuisesta teemasta: seireenistä, naisesta, joka innoittaa ja viettelee", Kaaja kertoo. "Tämän kappaleen seireeni ei kuitenkaan houkuttele kulkijaa mieron tielle, vaan vie elämässä eteenpäin!"

Tunnelmallisen kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Garbo-yhtyeen keulakuva, laulaja-lauluntekijä Esa Eloranta, joka on kirjoittanut lukuisia hittejä muun muassa Jorma Kääriäiselle, Katri Helenalle ja Jari Sillanpäälle.

Antti Tammilehto muistelee koko albumin äänityssessioita mahtavaksi kokemukseksi.

”Tulin suoraan lentokentältä Floridan-reissun jälkeen levytyksiin, ja aikamoinen jet lag oli päällä. Levyn tekeminen oli kuitenkin niin äärettömän hauskaa, että kummasti silloin vaan jaksaa.”

Naisen suloja kuvailevasta Sorruin-biisistä on tulossa myös upea musiikkivideo, johon Sheila Kaaja taiteili 19 kaunista maalausta aiheesta "muusikon salaperäiset muusat".

Tanssilavojen konkari Kaajalla on takanaan jo yli tuhat keikkaa erilaisissa kokoonpanoissa, ja Topi Sorsakosken manttelinperijänä nimeä saanut laulajatähti aktivoituu Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa kesän myötä konserttilavoille.

”Vaikka tässä on kilometrejä jo takana, on mukavaa lähteä taas reissuun. Olen aina ihaillut sitä, miten Suomea kiertäessä näkee kevään alkavan moneen kertaan. Kun etelässä jo pajut kukkivat, on pohjoisessa vielä lunta, ja tuo jatkuu melkein juhannukseen saakka”, Antti Tammilehto kertoo hymyillen.

Go-Go-tanssijoilla höystetyt keikat päivittyvät
keikat-osioon.

Seuraa Facebookissa:
www.facebook.com/KalleKaajaVirallinen

gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com

Kaukana perinteisestä iskelmästä

– Kalle Kaajalta uutuussinkku Kuin kotonain

Juurevassa rautalankafiilistelyssä rokki kohtaa slaavilaisen iskelmän


Pitkään iskelmä- ja rautalankarokkilavoja eri kokoonpanoissa kiertänyt Kalle Kaaja julkaisee tänään uuden singlen Kuin kotonain, joka on nyt kuunneltavissa myös
Spotifyssa.

Antti Tammilehdon johtaman ja nimeään kantavan yhtyeen solistina Topi Sorsakosken manttelinperijäksikin tituleerattu Kaaja tekee uudella tuotannollaan pesäeroa vanhaan esitellen omaa, koettelemuksiakin sisältänyttä rehellistä tarinaansa.

"Koin, että nyt tai ei koskaan oli aika levyttää kokonaisuus tästä musiikkilajista, joka on kaukana perinteisestä iskelmägenrestä", Kaaja kertoo. "Nykyään tietää, että vuodet tunteiden vietävänä ja ehkä jopa hukassa opettivat. Asioiden oli tarkoitus tapahtua – se on se perusviesti ja sanoma monessakin biisissä tulevalla levyllä."

Kuin kotonain -sinkun on säveltänyt kitaristi Jyrki Telilä ja sanoittanut Marko Haavisto. Kappaleen lyriikat kertovat tuntemuksista, joita Kaaja on käynyt omassakin elämässään läpi.

"Biisin sanat kiteyttävät sen, kun aamulla herätessään kokee ohikiitävästi, että kaikki on hyvin ja sydämessä on mielenrauha. Samalla tajuaa, että kyseessä on katoava onnellisuuden hetki, joka voi muuttua, ja on tehtävä valintoja, jotta sitä ei menettäisi. Sitä hetkeä on edeltänyt aikakausi, jolloin oli eksynyt, hukassa ja elämä epätasapainossa", Kaaja kuvailee.

Myöhemmin kesällä Kalle Kaajalta julkaistaan 11 kappaleen albumi Unta kauniimpaa. Levyn tuotannosta on vastannut Hectorinkin tuottajana toiminut Okko Laru, ja kappaleiden taustalta löytyy iskelmätaivaalta tuttuja nimiä, kuten Jorma Kääriäiselle kappaleita tehnyt Esa Eloranta sekä Dave Lindholmille lauluja säveltänyt Ari "Selkä" Pulkkinen.

"Kalle Kaaja Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa jatkaa mielestäni rohkeasti suomalaisen kitaraiskelmän perinnettä. Musiikkimaailman muuttuessa päätimme tehdä konstailemattoman albumin, joka nojaa vahvasti Sorsakoski-tyyppiseen perinteeseen, onhan sekä Kallella että Antilla vahvat siteet Topiin. Toinen on fani ja toinen on veli”, Okko Laru toteaa.

Säv. Jyrki Telilä
San. Marko Haavisto
Sov. Antti Tammilehdon yhtye

Kokoonpanon alati päivittyvää keikkakalenteria voi seurata
Keikat-sivulta.gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com

LIVE 2017 musiikkivideo julkaistu!

Katso uusi musiikkivideo täältä

-JOS LUOTAS LÄHDENKIN-

gogo

Yli 20 vuotta lavoja
Topi Sorsakosken ja viimeiset viisi vuotta Kalle Kaajan kanssa kiertänyt Kulkukoirat-yhtye julkaisee viimeisen singlensä ja musiikkivideonsa. (Julkaisija Turenki Records)

Kappaleen -Jos luotas lähdenkin - on säveltänyt
Jyrki Telilä ja sanoittanut Marko Haavisto. Lähes alusta asti Kulkukoirissa mukana olleen Jyrki Telilän sävellys jättää kunnianosoituksena jälkeensä kokoonpanon pitkän ja ansiokkaan menneisyyden. Kulkukoirat nimi jää arvokkaasti historiaan.

Tuore single -Jos luotas lähdenkin- on perinteikäs, kaihoisa ja soljuu 60-luvun hengessä. Musiikkivideon tunnelmat ja kuvat liikkuvat rakkauden, kaipuun, muistojen ja lähdön tunnelmissa. Musiikkivideon on ohjannut, käsikirjoittanut ja visualisoinut vaasalainen teatteri-ilmaisun ohjaaja ja käsikirjoittaja
Saila Louke.

Manageri
Juhani Mansikkamäki teki päätöksen jättää Topi Sorsakosken ja hänen käyttöönottamansa Kulkukoirat nimi historiaan ja jatkaa tulevaisuudessa uudistuneella kokoonpanolla. Tähän kokoonpanoon tuli mukaan Antti Tammilehto bassoon ja lauluun. Myös Kulkukoirien kitaristi Jyrki Telilä jatkaa edelleen tässä kokoonpanossa. Näin sai alkunsa Kalle Kaaja & Antti Tammilehdon yhtye.

Tulevaisuudessa Kalle Kaaja & Antti Tammilehdon yhtye jatkaa kunnioittaen perinteistä suomalaista iskelmää, johon kuuluu slaavilainen kaiho tangoineen. Solistin ja soittajien musiikillisiin taustoihin nojaten myös rautalanka, rock´n roll -ja beatmusiikkia tullaan kuulemaan keikkaohjelmistossa. Keikoilla nähdään myös 60-luvun hengestä ammentavat go-go tanssijat " Sheila " ja " Angie “. He luovat keikoilla tiettyihin kappaleisiin tanssillista maustetta ja retrohenkistä visuaalista ilmettä, korostaen musiikin luomaa tunnelmaa.

kalle_antti

Uusi yhteistyökumppani

Uutena yhteistyökumppanina esittäytyy hyvän palvelun Muotiputiikki Helmi, Somero. Go-go tanssijoillemme tulee Helmestä upeat nostalgiahenkiset asut ja asusteet.

Kalle Kaaja ja Kulkukoirat teki ylistyslaulun suomalaiselle naiselle

Lue Iskelmän uutinen täältä