TILAA NETISTÄ
May 2018

Kuvataide ja rautalankaiskelmä kohtaavat Kalle Kaajan ja Antti Tammilehdon yhtyeen videolla

Sorruin-single vie kesään ja uuden ajan rautalankaromantiikkaan
 

kalle2018


Viime viikolla julkaisu Kalle Kaajan ja Antti Tammilehdon yhtyeen 
Sorruin-single on saanut nyt lisäkseen voimakkaita maalauksia sisältävän musiikkivideon, joka on nautittavissa Videot-sivulta. Videolla nähdään Kallen vaimon Sheila Kaajan maalaamia teoksia, joissa liikutaan naisen ikuista kauneutta ihailevassa tematiikassa, ja videon päätähdet ovat kaikki kuvitteellisia jumalattaria.

Valokuvaaja Jarkko Laineen valokuvaamat 16 teosta päätyivät musiikkivideoksi Sasu Louken leikkaamana. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun Sheila Kaajan teoksia nähdään julkisesti.

"Maalasin uusiin tauluihin kaikki kauniit naiset, joita olen elämässäni tavannut, jotka ovat minua auttaneet ja johdattaneet eteenpäin. Maalasin heidät siten kuinka heidät muistan lisäten heihin värejä, jotka kuvastavat heitä. En tiennyt miten tämä prosessi loppuu, hyväksyykö Kalle tauluja videolleen tai saanko tauluja koskaan esille. Koin kuitenkin, että taulut on nyt on maalattava loppuun", kertoo Sheila Kaaja ja toteaa kokemuksen olleen hyvin voimaannuttava.

Sheila on aikaisemminkin käsikirjoittanut ja ideoinut Kalle Kaajan 
Jos luotas lähdenkin -musiikkivideon, joten pariskunnan yhteistyö oli luonteva ajatus.

"Sheila kuuli kappaleen uuden vuoden päivänä keikkabussissa keikalta palatessamme, ja kotiin päästyämme hän otti saman tien luonnoslehtiön ja kynän käteensä. Sheilan kuvataideinspiraatio tammikuussa yllätti minut kuitenkin täysin. Kesken pimeimmän talvikauden hän alkoi pimeässä tallin nurkassa, pienen lampun valossa, maalata näkemänsä naishahmot ja tunnelmat erilaisille pinnoille. Autotalliin mennessä näin kuinka pahvi, paperi ja kangas täyttyivät naishahmoista ja väreistä. En voinut muuta kuin ihmetellä mitä nyt tapahtuu", myös oman ateljeen prosessin myötä Sheilalle rakentanut Kalle muistelee.

Kalle Kaaja ja Antti Tammilehdon yhtye julkaisee 20.6. Unta kauniimpaa -albuminsa, mutta jo ennen tätä heidät nähdään livenä, seuraavan kerran tämän viikon lauantaina Laihialla Hotelli-Ravintola Routeessa. Nämä myös Go-Go-tanssijoilla höystetyt keikat päivittyvät näille sivuille jolla juuri vierailet.

gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com


Kalle Kaajalta ja Antti Tammilehdon yhtyeeltä uusi sinkku Sorruin

Uuden ajan rautalankatulkitsijoiden yhteinen albumi julkaistaan juhannusviikolla.

Iskelmä- ja rautalankarokkilavoilta tuttu Kalle Kaaja on lohkaissut tänään tulevalta Unta kauniimpaa -levyltään toisen sinkun nimeltä Sorruin. Yhdessä Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa tehty kappale on nyt kuunneltavissa
Spotifyssa.

11 täysin uutta kappaletta sisältävä albumi Unta kauniimpaa julkaistaan 20.6., ja sen tuottajana on toiminut muun muassa Hectorille levyjä tuottanut Okko Laru. Kaajan uudesta tuotannosta saatiin maistiaisia jo aikaisemmin keväällä, kun pehmeä-ääninen laulaja julkaisi katoavasta onnellisuudesta kertovan sinkun Kuin kotonain. Uusi Sorruin-kappale liikkuu temaattisesti hyvin erilaisilla vesillä.

"Biisin sanat kertovat ikuisesta teemasta: seireenistä, naisesta, joka innoittaa ja viettelee", Kaaja kertoo. "Tämän kappaleen seireeni ei kuitenkaan houkuttele kulkijaa mieron tielle, vaan vie elämässä eteenpäin!"

Tunnelmallisen kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Garbo-yhtyeen keulakuva, laulaja-lauluntekijä Esa Eloranta, joka on kirjoittanut lukuisia hittejä muun muassa Jorma Kääriäiselle, Katri Helenalle ja Jari Sillanpäälle.

Antti Tammilehto muistelee koko albumin äänityssessioita mahtavaksi kokemukseksi.

”Tulin suoraan lentokentältä Floridan-reissun jälkeen levytyksiin, ja aikamoinen jet lag oli päällä. Levyn tekeminen oli kuitenkin niin äärettömän hauskaa, että kummasti silloin vaan jaksaa.”

Naisen suloja kuvailevasta Sorruin-biisistä on tulossa myös upea musiikkivideo, johon Sheila Kaaja taiteili 19 kaunista maalausta aiheesta "muusikon salaperäiset muusat".

Tanssilavojen konkari Kaajalla on takanaan jo yli tuhat keikkaa erilaisissa kokoonpanoissa, ja Topi Sorsakosken manttelinperijänä nimeä saanut laulajatähti aktivoituu Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa kesän myötä konserttilavoille.

”Vaikka tässä on kilometrejä jo takana, on mukavaa lähteä taas reissuun. Olen aina ihaillut sitä, miten Suomea kiertäessä näkee kevään alkavan moneen kertaan. Kun etelässä jo pajut kukkivat, on pohjoisessa vielä lunta, ja tuo jatkuu melkein juhannukseen saakka”, Antti Tammilehto kertoo hymyillen.

Go-Go-tanssijoilla höystetyt keikat päivittyvät
keikat-osioon.

Seuraa Facebookissa:
www.facebook.com/KalleKaajaVirallinen

gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com