TILAA NETISTÄ
Jun 2018

Kalle Kaajan ja Antti Tammilehdon yhtyeen albumi vie toiseen ulottuvuuteen

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti


Suomi lähtee raikkaan Unta kauniimpaa -pitkäsoiton siivin juhannuksen viettoon


Jo mittavan uran keikkalavoilla ja konserttisaleissa tehnyt Kalle Kaaja ja Topi Sorsakosken taustaltakin tuttu Antti Tammilehdon yhtye julkaisee yhteistyön upean hedelmän! Spotifystakin löytyvä
Unta kauniimpaa -pitkäsoitto on saatu ulos – tietenkin sopivasti nostattamaan juhannustunnelmaa.

Vahvaa rautalankaperinnettä ja uutta raikasta otetta yhdistelevän albumin taustalta löytyy myös joukko alan ykkösnyrkkejä: levyn on tuottanut muun muassa Hectorin taustavelhona toiminut Okko Laru. Sävellyspuolella lisävoimina loistavat Ari ”Selkä” Pulkkinen sekä Esa Eloranta, jonka kynästä on lähtöisin myös tänään albumilta nostettu
Kadonneet-single.

”Yksikään albumin biiseistä ei ole minulle sanoituksellisesti tarkoitukseton tai yhdentekevä. Sanomaltaan esimerkiksi Elorannan Kadonneet-kappale on minulle merkityksiltään monitahoinen ja siinä kiteytyy ajatus, että elämässä joskus isojen asioiden onnistuminen vaatii aikaa, painetta ja oikeita sattumia, että ne hioutuvat timanteiksi”, Kalle Kaaja kertoo.

”Musiikillisesti ja myös henkilökohtaisesti elämäni oli ajoittain ollut suojuoksua, en oikein tiennyt mistä olen tulossa ja mihin menossa henkilökohtaisessa elämässäni ja laulajana. Antti Tammilehdon mukaan tuleminen oli mulle myönteinen kulminaatiopiste myös esiintyjänä”, hän jatkaa.

Levyltä on jo aikaisemmin julkaistu Kuin kotonain - ja Sorruin-singlet, joista jälkimmäiseen tehtiin myös Kallen vaimon Sheila Kaajan vahvoja naismaalauksia sisältänyt
musiikkivideo.

”Levy on täynnä hempeitä kauniita biisejä, ja kyllä mulle tulevat näistä heti mieleen mutterilavat ja kellohameiden heilahdukset. Unohtamatta halkopinon välistä pilkistävää kossupulloa”, Antti Tammilehto lisää hymyillen.

Samalla Tammilehto toivoo levyn tuovan uutta tuulahdusta tanssilavakulttuuriin, jossa on tällä hetkellä selkeä murros käynnissä sukupolvien vaihtuessa. Kuten Kalle on luonnehtinut, ameriikanrokin ja slaavilaisen iskelmän yhdistäminen on tuntunut hyvältä.

”Kalle Kaaja Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa jatkaa mielestäni rohkeasti suomalaisen kitaraiskelmän perinnettä. Musiikkimaailman muuttuessa päätimme tehdä konstailemattoman albumin, joka nojaa vahvasti Sorsakoski-tyyppiseen perinteeseen, onhan sekä Kallella että Antilla vahvat siteet Topiin. Toinen on fani ja toinen on veli”, tuottaja Okko Laru sanoo.

Levyn myötä myös keikoille aktivoituneen kokoonpanon ikähaitari on 30 vuotta, ja Kalle näkee tämän suurena vahvuutena – tällainen musiikki yhdistää iästä riippumatta samanhenkiset ihmiset.

”Molemminpuolinen kunnioitus toisiamme kohtaan ja henkinen yhteenkuuluvuuden tunne ovat olleet yhteistyömme kulmakivi”, Kalle toteaa.

Unta kauniimpaa julkaistaan myös vinyyliversiona, joka lämmittää uusherännäisenä vinyylimiehenä Antin mieltä erityisesti.

”Rehabilitoin vanhan Technicsini joku aika sitten, ja taas vinyylit soivat. 'Antin niksipirkka' voi tässä antaa sellaisen vinkin, että jos sulla on suoravetolevysoitin, joka ei pelitä, laitahan ompelukoneöljyä sinne keskustaan, ja ei kun menoksi”, Tammilehto vinkkaa ja rohkaisee muitakin taas vinyylien pariin.


Tilaa oma levysi


gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com