TILAA NETISTÄ
Feb 2012

Kulkukoirat & Kalle Kaaja julkaisee uuden singlen ”Paratiisista karkoitetut”

Yhdeksäntoista vuotta Topi Sorsakosken bändinä toiminut Kulkukoirat jatkaa toimintaa uuden solistin Kalle Kaajan kanssa. Uusi single ”Paratiisista karkoitetut” toimitetaan radioille 27.2. Yhtyeen ensimmäisen singlen ”Paratiisista karkoitetut” on säveltänyt Negative-yhtyeestä tuttu Jonne Aaron ja sanoitus on Vexi Salmen käsialaa. Yhtye työstää parhaillaan uutta albumia, joka julkaistaan tämän vuoden aikana.

Kalle Kaaja on tullut tutuksi Caravan-orkesterin solistina ja on mies osallistunut Tangomarkkinoillekin kaksi kertaa. 2000-luvun alussa Kalle toimi Rockabillyä esittävän Wagtails-yhtyeen keulahahmona, mutta ”Illan varjoon himmeään” -laulukilpailun voitto käänsi miehen huomion lopullisesti tanssimusiikin pariin. Vuonna 2009 julkaistun Kalle Kaaja & Caravan -yhtyeen albumin ”Kuljen matkan taakse eiliseen” tuottajana ja mentorina toimi Topi Sorsakoski.  ”Kun kaverit kysyivät halukkuuttani liittyä bändiin, ei päätös ollut vaikea. Olihan miehet jo entuudestaan tuttuja ja musiikin muotokieli yhteinen”, kertoo Kalle.

Kulkukoirat-yhtyeen suosio suomalaisen tanssikansan parissa on vankkumaton. Lähes 20 vuoden olemassaolonsa aikana yhtyeessä on soittanut pitkä lista suomen eturivin muusikoita. Vuoden 2012 Kulkukoirissa soittavat etuoikeutetusti yhtyeen pitkäaikaisin jäsen, jo vuonna -95 bändiin liittynyt Jyrki Telilä (kitara), yhtyeen tuottajana ja kapellimestarina toimiva Tapani Puranen (koskettimet), Harri ”Oinari” Vainionpää (rummut)  ja Jari Luostari (basso). Koossa on siis jälleen todella kova ja ammattitaitoinen ryhmä. ”Topi ei halunnut yhtyeen toiminnan loppuvan ja kun löytyi mies jolla on vahva rockabilly-osaaminen, uskottava esiintyminen ja kokemusta jopa Tangomarkkinoiden finaalista, tiesimme että tässä on oikea mies Kulkukoirien solistiksi, joten Kulkukoirat kulkevat edelleen”, kertoo kitaristi Telilä.

Kulkukoirat & Kalle Kaaja aloittavat keikkailun keväällä. Kysyntää on riittänyt ja sen ansiosta keikat jatkuvat aina vuoden loppuun saakka.  Ensimmäinen keikka on maaliskuun 10. päivä Ähtärin Mesikämmen-hotellissa, joka tunnettiin myös Topi Sorsakosken kotiareenana.