TILAA NETISTÄ
Apr 2018

Kaukana perinteisestä iskelmästä

– Kalle Kaajalta uutuussinkku Kuin kotonain

Juurevassa rautalankafiilistelyssä rokki kohtaa slaavilaisen iskelmän


Pitkään iskelmä- ja rautalankarokkilavoja eri kokoonpanoissa kiertänyt Kalle Kaaja julkaisee tänään uuden singlen Kuin kotonain, joka on nyt kuunneltavissa myös
Spotifyssa.

Antti Tammilehdon johtaman ja nimeään kantavan yhtyeen solistina Topi Sorsakosken manttelinperijäksikin tituleerattu Kaaja tekee uudella tuotannollaan pesäeroa vanhaan esitellen omaa, koettelemuksiakin sisältänyttä rehellistä tarinaansa.

"Koin, että nyt tai ei koskaan oli aika levyttää kokonaisuus tästä musiikkilajista, joka on kaukana perinteisestä iskelmägenrestä", Kaaja kertoo. "Nykyään tietää, että vuodet tunteiden vietävänä ja ehkä jopa hukassa opettivat. Asioiden oli tarkoitus tapahtua – se on se perusviesti ja sanoma monessakin biisissä tulevalla levyllä."

Kuin kotonain -sinkun on säveltänyt kitaristi Jyrki Telilä ja sanoittanut Marko Haavisto. Kappaleen lyriikat kertovat tuntemuksista, joita Kaaja on käynyt omassakin elämässään läpi.

"Biisin sanat kiteyttävät sen, kun aamulla herätessään kokee ohikiitävästi, että kaikki on hyvin ja sydämessä on mielenrauha. Samalla tajuaa, että kyseessä on katoava onnellisuuden hetki, joka voi muuttua, ja on tehtävä valintoja, jotta sitä ei menettäisi. Sitä hetkeä on edeltänyt aikakausi, jolloin oli eksynyt, hukassa ja elämä epätasapainossa", Kaaja kuvailee.

Myöhemmin kesällä Kalle Kaajalta julkaistaan 11 kappaleen albumi Unta kauniimpaa. Levyn tuotannosta on vastannut Hectorinkin tuottajana toiminut Okko Laru, ja kappaleiden taustalta löytyy iskelmätaivaalta tuttuja nimiä, kuten Jorma Kääriäiselle kappaleita tehnyt Esa Eloranta sekä Dave Lindholmille lauluja säveltänyt Ari "Selkä" Pulkkinen.

"Kalle Kaaja Antti Tammilehdon yhtyeen kanssa jatkaa mielestäni rohkeasti suomalaisen kitaraiskelmän perinnettä. Musiikkimaailman muuttuessa päätimme tehdä konstailemattoman albumin, joka nojaa vahvasti Sorsakoski-tyyppiseen perinteeseen, onhan sekä Kallella että Antilla vahvat siteet Topiin. Toinen on fani ja toinen on veli”, Okko Laru toteaa.

Säv. Jyrki Telilä
San. Marko Haavisto
Sov. Antti Tammilehdon yhtye

Kokoonpanon alati päivittyvää keikkakalenteria voi seurata
Keikat-sivulta.gvm
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heta Hyttinen
Ginger Vine Management & PR
040 581 7575
heta.hyttinen@gingervine.com
www.gingervine.com